České firmy mají šanci podílet se na revolučním elektrickém dronu pro přepravu lidí

České firmy mají šanci podílet se na revolučním elektrickém dronu pro přepravu lidí

Německé zastoupení agentury CzechTrade chystá Dodavatelské fórum s německou společností Volocopter vyvíjející elektricky poháněné helikoptéry s technologií používanou v dronech.

CzechTrade ve spolupráci se svým německým zastoupením v Düsseldorfu hledá v České republice pro německou firmu Volocopter dodavatele produktů a služeb k výrobě a testování nových prototypů ultralehkých plně elektricky poháněných helikoptér.  Volocopter od roku 2011 vyvíjí létající taxi. V roce 2017 Volocopter uskutečnila plně autonomní let v Dubaji a tento rok provede testovací let v Singapuru. Firma získala strategickou investici od firem jako Daimler a Intel ve výši 27 milionů eur.

„Zástupci firmy Volocopter se rozhodli pro intenzivnější spolupráci s našimi firmami, protože znají dlouhou tradici leteckého průmyslu v České republice a bývalém Československu. Důležitým aspektem pro ně je krátká dojezdová vzdálenost z Německa. Vzhledem k tomu, že se jedná o velmi mladou firmu, která je stále ve fázi výroby prototypů, mohou se české firmy významně podílet i na vývoji avioniky,“ popisuje dodavatelský projekt Adam Jareš, ředitel německého zastoupení CzechTrade v Düsseldorfu, které je s německou firmou v kontaktu.

Poptávané produkty a služby:

Avionika a systémy řízení letu

Autonomní a navigační řešení

Senzory pro autonomní řešení

Mechanické převodovky

Obráběné díly

Tabulový plech

Ohýbání trubek

Konstrukce kovových přípravků

Základní upevňovací prvky a standardní díly

Vysoce přesné díly: průchodky a hřídele

Kabelové svazky

Plastové obráběné díly

Lisovaná žebra a podpěry

CFRP formy

Nástroje a formy na kompozita

3D tisk kovu a plastů

Výroba software

Lokalita pro letové zkoušky

Zkušební ústavy pro testování

Nákupní společnost

Vybraní dodavatelé budou mít v Praze příležitost hovořit osobně s nákupčím firmy o možnostech spolupráce. V případě zájmu o představení firmě Volocopter prosíme o vyplnění přiloženého dotazníku (17 kB), na jehož základě budou nákupčí vybírat vhodné dodavatele. Vyplněný dotazník „Supplier Profile“ zašlete na adresu: dusseldorf@czechtrade.cz

Termín je nejpozději do 15. 7. 2019. Zástupci společnosti následně vyhodnotí profily dodavatelů a zástupci CzechTrade budou informovat o dalším postupu, zda jste byli vybráni pro osobní jednání v ČR. Představení nákupčím prostřednictvím vyplněných profilů je bezplatné. Účast na setkání s nákupčími bude symbolicky zpoplatněna.

 

Zdroj: CzechTrade





ggggg