Burza práce a vzdělávání v Prostějově měla velký úspěch – téměř 3 tisíce návštěvníků

Burza práce a vzdělávání v Prostějově  měla velký úspěch – téměř 3 tisíce návštěvníků

 

26. září 2023 se uskutečnil již šestý ročník Burzy práce a vzdělávání, který organizuje Okresní hospodářská komora v Prostějově a Úřad práce v Prostějově, spoluorganizátorem je Statutární město Prostějov.
Návštěvníci měli možnost v jeden den na jednom místě kontaktovat více jak 50 vystavovatelů, kteří zde prezentovali svoje výrobní programy a poskytované služby. Zastoupen byl zpracovatelský průmysl, stavebnictví, strojírenství, potravinářství, zdravotnictví, doprava, logistika, elektro, textilní průmysl, obalová technika a další…. Prezentovaly se také veřejné instituce - městská a státní policie, statutární město Prostějov, Armáda ČR, letos poprvé Vězeňská služba ČR a další. Mimo společnosti se také prezentovaly odborné střední a vysoké školy, se kterými vystavující firmy úzce spolupracují. Každý z vystavovatelů se snažil zaujmout interaktivní formou, nechyběly simulátory, funkční roboti, model závodní formule a turbodmychadlového motoru, bezpilotní systémy, ochutnávky, dárečky.
Nechyběla venkovní expozice před Společenským domem, na které v letošním roce dominoval atraktivní policejní vůz Ferrari. Předváděla se také olafetovaná vojenská vozidla, kamion s návěsem, policejní vůz a motorky vč. nové elektromotorky Městské policie Prostějov, letos poprvé eskortní vozidlo vězeňské služby, ve kterém si každý mohl vyzkoušet pozici převážejícího vězně a nově byl k vidění moderní traktor. Fronty se stály před simulátorem přetočení se vozidla na střechu, který jsme letos zajistili od soukromé firmy.
Studenti si také mohli vyzkoušet přijímací pohovory nanečisto v cizím jazyce a účastnili se individuálních besed a prezentací s firmami. Zájemcům o práci bylo poskytováno odborné poradenství pracovníků Úřadu práce a nabízena i možnost rekvalifikací.
V průběhu celého dne prošlo Burzou téměř 3 tisíce návštěvníků, což je ve srovnání s předchozími ročníky největší počet. Zájem o tuto akci se každým rokem zvyšuje, což nás moc těší. Největší počet byl zastoupen žáky základních a středních škol. Velkou radost nám udělaly pozitivní ohlasy jak od návštěvníků, tak od vystavovatelů. Víme tedy, že celou akci děláme dobře. Nabíjí nás to energií pro příští ročníky. Určitě ale neusínáme na vavřínech, vždy je co zlepšovat a už nyní vymýšlíme novinky pro příští rok.
Chtěli bychom poděkovat za návštěvu náměstkovi hejtmana pro OL kraj Ing. Janu Šafaříkovi, MBA, primátorovi Statutárního města Prostějov Ing. Františku Jurovi, náměstkyním primátora Ing. Miladě Sokolové a Marcele Župkové, náměstkům Mgr. Jiřímu Pospíšilovi, Ing. Jiřímu Rozehnalovi a Bc. Miloši Sklenkovi.

Děkujeme všem vystavovatelům za jejich aktivní přístup k celé akci a za nejen potřebu, ale i chuť dávat o sobě vědět a otevřít se více žákům, studentům i veřejnosti. Velice si tohoto přístupu vážíme a cítíme velký respekt!

Na závěr bychom ještě chtěly společně s ředitelkou Úřadu práce v Prostějově Ing. Věrou Crhanovou touto cestou poděkovat všem, kteří se na celé náročné organizaci burzy podíleli:

Vystavující zaměstnavatelé a školy ZDE
Pracovníci Úřadu práce v Prostějově
Pracovníci Okresní hospodářské komory v Prostějově
Pracovníci Společenského domu Prostějov
Studenti Střední odborné školy podnikání a obchodu, spol. s r.o.
601. skupina speciálních sil, 102. průzkumný prapor, 533. prapor bezpilotních systémů
Městská policie Prostějov
Policie ČR
Restaurace U Chmelů
/catering/
Vedení FCC Prostějov, s.r.o. /poskytnutí parkovací plochy/
Prostějovský večerník
Radniční listy
Rádio HANÁ
pvnovinky.cz
Zvláštní poděkování patří primátorovi statutárního města Prostějov Ing. Františku Jurovi a řediteli Městské policie Prostějov PhDr. Bc. Liboru Šebestíkovi.

Helena Chalánková, ředitelka
Okresní hospodářská komora v Prostějově

 

 

 





ggggg